the Junkyard

(.)

StarSiege: 2845 Uber-FAQ (Nederlands)

Posted by: IVIaedhros on Sun Oct 16th, 2005 at 5:21 PM
Return to article listing.

tJY's SS:2845 sectionTHE UBER-FAQ
2845: Uber-FAQ auf Deutsch
2845: Uber-FAQ in EnglishHallo en welkom bij Starsiege: 2845. Er is een overweldigende hoeveelheid informatie over SS: 2845 en het universum waar het uit voortkomt. Deze FAQ is gemaakt om al die info bij elkaar te rapen, zodat je d'r wat makkelijker in kan komen.

INHOUD


Kort intro: Dit is een verzameling van oude threads die helpen het spel uit te leggen. Het bevat 'The Things we know' (wat we weten) en de SS:2845 Public Update Archives (publieke update archieven). Dit is een van de beste manieren om te leren waar het spel om gaat.

Uitleg van het Universum: Het universum rondom Starsiege is enorm, en dit gedeelte helpt om het uit te leggen. Het bevat een kleine samenvatting van verhalen, links naar twee officiŽle tijdlijnen, en zowel de Mensenlijke als Cybrid versies van de Scannex.

Uitgebreide FAQ: Terwijl het project groeide, kwamen er meer vragen dan de gewone FAQ ooit kon beantwoorden. Dit is wat de uitgebreide FAQ doet: het beantwoorden van al die vragen.

Aanvullende sites: De ClanCore sites zijn niet de enigen die zich met het Starsiege universum bezig houden, of zelfs met alleen SS:2845. Dit is waar je een aantal gerelateerde sites kunt vinden.


KORT INTROSS:2845 Quick Search Tool
Als je lui bent, net als wij, dan is dit een godsgeschenk. We hebben dit stukje gereedschap voor je ontwikkeld als een enkeltje naar alle informatie over SS:2845 die TJY te bieden heeft. Links naar sites uit de community, gefilterde nieuws headlines en al onze eigen inhoud -- geÔndexeerd en compleet zoekbaar. Je hoeft alleen maar een zoekwoord in te voeren en een archief te selecteren, en de rest wordt voor je gedaan.

Persverslagen
Een kort overzicht van alle PR die 2845 heeft gekregen, van scans uit bladen, tot inverviews, publieke updates en groter nieuws. Een goede manier om de ontwikkeling van het spel te volgen.

Wat We Weten
Dit is de 2e plaats om informatie over SS:2845 te vinden, vooral als het gaat om specifieke aspecten van het spel. Zoals met de FAQ wordt het geupdate als nieuwe informatie beschikbaar komt; alleen een stuk sneller.

De Publieke Update Archieven
Dit is de derde grote bron van informatie over SS:2845, en een goede plek om dingen te vinden als de rest faalt.

Over 2845 bord
Voor het geval dat je het onderweg gemist hebt, dit gedeelte bevat een hoop verschillende bruikbare informatie over het project.


UITLEG OVER HET UNIVERSUMDe Originele Starsiege Tijdlijn
Deze zal je van het jaar 2000 tot net voor het begin van de tijdlijn van SS:2845 brengen. Als toevoeging op de gebeurtenissen in Starsiege zal dit alles uitleggen wat er gebeurt.

De Scannex
Wat de Scannex is in Starsiege, is wat de media is voor ons nu. De eerste is de Menselijke versie, en dit is daarbij ook de enige die overeen komt met de rest van het verhaal. Het dient als toevoeging op de gebeurtenissen in de Starsiege tijdlijn, door nieuwsberichten en andere berichtgevingen te laten zien, alsof het het nieuws van de dag was. Er zitten ook de briefings bij die je as speler in de missies krijgt. De Cybrid versie is speciaal voor de Cybrid campaign ontwikkeld, waarin de mensheid werdt uitgeroeid. Onthoud wel dat de Cybrid versie een ander einde heeft, en niet de originele (menselijke) versie volgt.

SS:2845's Tussentijdse Tijdlijn
Dit is de tijdlijn, speciaal gemaakt door Blake Hutchins (de schrijver voor Starsiege) voor het spel. Het begint kort voordat Prometheus werdt vernietigd, wat het eind was van het verhaal van Starsiege, en eindigt als The Chase (De Achtervolging) zal beginnen.

De Ondernemingsoorlogen en Vroege Tribes Tijdlijn
Uitgebreide Tribes Tijdlijn
Deze twee verslaan in het kort de Corporate Wars (Ondernemingsoorlogen - uit de spellen Cyberstorm 1 en 2) en de gebeurtenissen uit de Tribes series. NB: De gebeurtenissen in Tribes:Vengeance zullen hier NIET in voorkomen, aangezien dit verhaal niet is geschreven door Blake Hutchins (en wel heel erg afwijkt van de rest).


SAMENVATTING VAN HET VERHAALHet Starsiege universum is een alternatief science fiction universum, beginnend in het jaar 2000, dat over een aantal millennia spant. Het bevat (in chronologische volgorde) de spellen: Earthsiege (1), Earthsiege 2, Starsiege, Cyberstorm (1), Cyberstorm 2, Tribes, Tribes 2 en Tribes:Vengeance. Er zijn er meer, maar dit zijn de voornaamsten.

Ergens rond de wisseling van het millennium gebeurde er een enorme ramp genaam de Devastation (de Verwoesting). De wereld zoals we die kennen was zo goed als vernietigd, en maar een handje vol mensen overleefden het. Na jaren van chaos werdt de orde uiteindelijk weer gehandhaafd door een legendarische man genaamd Jake Hunter, die tegen de tijd van Starsiege: 2845 vereerd wordt als een soort reincarnatie van Christus.

Na vele jaren van herbouwen, breekt een Gouden Tijd aan, gebaseerd op een militaristische zoektocht naar grondstoffen. In deze periode creŽerd een man genaamd Solomon Petresun de eerste zelfbewuste en evoluerende AI (KI - Kunstmatige Inelligentie), die "Prometheus" werd genoemd. Prometheus werdt geboren uit Petresun's onderzoek om (in zijn zucht naar onsterfelijkheid) een menselijk brein om te zetten naar een kunstmatig brein, maar Prometheus werdt uiteindelijk overgeplaatst naar een militaire installatie, en ingezet om te helpen meer AI's (Cybernetische Hybriden, oftewel Cybrids) te maken, als piloten voor de oorlogen die werden gevoerd, zodat menselijk bloedvergieten niet meer nodig was.

Uiteindelijk leerde Prometheus hoe hij het proces succesvol af kon maken, en Petresun werdt "onsterfelijk", samen met een groot aantal van zijn collega's. Tijdens de overdracht begon Prometheus echter de mensheid te haten, en uiteindelijk rebelleerde Prometheus, samen met Zijn Cybrid creaties. Ze vernietigden de mensheid twee keer bijna, maar beide keren wist Ambrose Gierling en zijn soldaten van het TDF (Terra Defence Force - letterlijk: Verdedigingsleger van de Aarde) Prometheus te verslaan, met behulp van Petresun en zijn Immortals (Onsterfelijken). De mensheid was voorlopig weer veilig, maar Prometheus en Zijn overgebeleven Cybrids vluchtten naar Pluto, om zich voor te bereiden op een nieuwe (en laatste) aanval.

Petresun was onderhand keizer over de Aarde geworden, en daarmee ook over de koloniŽn op Mercurius, Venus, de Maan, Mars en de koloniŽn op de de manen rond Jupiter (Jovian colonies). Meer dan een eeuw lang liet hij de mensheid tot het uiterste inspannen om hun voormalige militaire kracht te herbouwen, zodat ze de onafwendbare aanval van de Cybrids konden weerstaan. Echter, zijn focus was alleen gericht op de Aarde; de koloniŽn waren vervangbaar, en terwijl de vraag naar grondstoffen alsmaar toenam, kwamen de kolonisten van Mars en Venus in opstand. Toen de Keizerlijke politie de protesten met onnodig geweld neersloeg, rebelleerden de koloniŽn. Hoewel zij aanvankelijk klein waren, groeiden de Rebellen snel in aantal en invloed; vooral toen de voormalige Keizerlijke Ridder Harabec Weathers (op Mars beter bekend als Bek Storm) zich bij hen voegde.

Harabec was eigenlijk echter ook een Onsterfelijke, Petresun's eigen zoon, Victor, welke de identiteit van de jonge Harabec Weathers aan had genomen zonder dat de Weathers familie het wist, toen de 8-jarige jongen een fataal ongeluk kreeg. Omdat de koloniŽn onderdrukt werden, en vanwege een recent publiek schandaal, keerde Harabec zich tegen de keizer en zijn familie door zich bij de Rebellen te voegen, en ze uiteindelijk zelfs te leiden. Met Harabec als leider, kregen ze al snel een militair voordeel, ten opzichte van de politie. Na maanden van schermutselingen, vonden de rebellerende mijnwerkers een misterieuze voorraad wapens onder de Olympus Mons, die een enorm krachtige en geavanceerde technologie bevatten. Bewapend met de nieuwe technologie, werdt eindelijk een volledige oorlog gevoerd, en Mars werdt uiteindelijk voor een korte tijd bevreid van het Keizerlijke gezag.

Petresun dulde echter geen tegenstand en zondt het grootste deel van de Keizerlijke Vloot en de elite troepen, de Ridders, naar Mars, geleidt door Grootmeester Caanon Weathers (Harabec's oudere broer). Zelfs met hun technologisch voordeel, en Harabec's tactisch genie, konden de Rebellen zich niet staande houden tegenover de grotere aantallen en betere training van de Ridders, en Caanon's onaflatende aanvallen. De opstand was bijna over, toen de Keizerlijke Vloot plotseling op volle snelheid Mars verliet, en daarbij een groot deel van de TDF en Ridders achterliet op Mars. Caanon eindigde het conflict officieel door zich over te geven, zodat zijn nu afgezonderde troepen gespaard zouden worden, en om uit te vinden waarom ze verlaten waren, terwijl de overwinning zo dichtbij was.

Het feest op Mars was echter van korte duur: de Cybrids hadden eindelijk een massieve verrassingsaanval op Mercurius en de Aarde gelanceerd, en als de Aarde viel, betekende dat het einde. De overgebleven Ridders, rebellen, Keizerlijke Politie en huurlingen vormden de Menselijke Alliantie, en terwijl de Aarde vocht tegen het grootste deel van de Cybrid vloot, probeerden zij hun best te doen alle overlevenden uit het zonnestelsel te evacuŽren naar een van de manen van Saturnus, Titan. Hun plan was een "Ark" te lanceren, die de mensheid weg moest voeren van het zonestelsel en de cybrids, voor het geval dat de oorlog verloren zou worden. De lancering was een success, maar de Aarde was onderhand bijna verslagen, en ze hadden de aandacht van de cybrids getrokken. In een wanhopige aanval wist Harabec's meest vertrouwde luitenant een cybrid landingsschip te bemachtigen, welke gebruikt werdt om een groter oorlogsschip te enteren. Dit werdt gebruikt om een elite eenheid, bestaande onder andere uit Harabec en Caanon zelf, op Pluto te zetten, en Prometheus te vernietigen. Dit zorgde voor zo'n chaos onder de cybrids, dat de mensheid weer een kans kreeg.

De Starsiege: 2845 verhaallijn begint met de overwinning van het Keizerreik, en de nu onafhankelijke KoloniŽn in Sol (het zonnestelsel), en de start van een nieuwe campagne, gebruik makend van FTL (Faster Than Light - Sneller Dan Licht) vervoer, om de overgebleven Cybrids te achtervolgen en uit te roeien, zodat ze nooit terug zouden kunnen keren om de Aarde te bedreigen. In de Starsiege tijdlijn wordt dit ook wel 'The Chase' ('De Achtervolging') genoemd. De jaren tussen de vernietiging van Prometheus en de start van het spel 2845 kan gevonden woren in de Starsiege Tussentijdse Tijdlijn (Starsiege Intermediate Timeline). Als de algemene verhaallijn nog steeds niet duidelijk is, probeer dan de StarSiege Wikipedia pagina (English) eens.DE UITGEBREIDE FAQIk heb geen zin om door al die zooi heen te kruipen. Ik wil gewoon de ontwikkeling volgen.
Als je niet zoveel tijd wilt steken in het zoeken naar informatie, kun je naar de forums van SS:2845 gaan, en naar de 'pinned' threads kijken. Dit is waar het belangrijkste nieuws komt. Als je d'r niet uit komt, omdat je niet weet of iets al gebeurt is, kun je altijd kijken in The Things We Know (Wat We Weten), The Public Update Archives (Publieke Update Archieven), en onze eigen Persverslagen.

Wacht ff... is dit nu een mod of een compleet nieuw spel?

Sinds [url=http://www.clancorenetwork.com/forums/index.php?showtopic=7900&st=0]16/02/05[/url ] is Starsiege 2845 een opzichzelf staand spel, en geeen mod meer.


Kan infanterie een herc vernietigen?
Het antwoord is: Ja, maar erg moeilijk. Met de nadruk op "erg". De enige manier voor infanterie om een gevechtsvoertuig te vernietigen is door samen te werken, en de juiste uitrusting te gebruiken. Er zal geen super-sluipschutter geweer zijn waar een enkele infanterist een Executioner neer zal halen, noch een soortgelijk explosief wapen. Simpelweg, verwacht het te zijn alsof je in de werkelijkheid een 60-ton wegende machine des doods probeert te vernietigen, die met 90 km/u voorbij raast.

Wat is de maximale hoeveelheid spelers in een server?
Op dit moment kan nog niets met complete zekerheid gezegd worden. Echter, met de juiste host, kan een dedicated server rond de 64 spelers makkelijk aan kunnen. Het probleem ligt voornamelijk bij de spelers zelf, en of hun computers de grafische macht hebben om zoveel spelers te kunnen renderen.

Hoe zal de lay-out van de in-game levels zijn?
Hoe de missies in de enkelspeler campagnes zullen zijn blijft voor iedereen, behalve ClanCore, een raadsel, maar we hebben wel wat informatie over de multiplayer. Het is bijvoorbeeld zeer aanneembaar dat er een groot aantal gebouwen en andere (vernietigbare) objecten zullen zijn, aangezien de standaard gameplay modus, WAR, dit vereist. We weten ook dat mappen normaal gesproken erg groot zullen zijn. Ter vergelijking, SS:2845 zal mappen hebben die in totale oppervlakte een goede 4x zo groot zullen zijn als die van MechWarrior4, alhoewel ze vaak niet zo groot zullen aandoen, wegens limieten opgelegd door prestatie en balans.

Wat voor uitrusting zal er voor mij beschikbaar zijn?
Onderdeel van de aantrekkingskracht van Starsiege was de enorme hoeveelheid van combinaties die je kon maken mbt de configuratie van je voertuig. SS:2845 is met dat idee aan de haal gegaan. De SS:2845 'Cheat Sheet' (spiekbriefje) heeft een complete lijst met de hoeveelheid voertuigen, wapens en onderdelen. Voorlopig weten we weinig van de proporties van alles, behalve wat we kunnen raden van ervaringen. Deze galerij bevat echter een grote hoeveelheid plaatjes van de verschillende onderdelen en voertuigen. Meer plaatjes kun je hier en hier vinden

Ik draai een Mac of Linux computer... Kan ik het spel spelen?
De uiteindelijke versie zal hoogstwaarschijnlijk op zowel Linux als een Mac draaien. De ATR zal echter alleen voor Windows zijn.

Ik hoor steeds maar dat dit niet Tribes is, en het is geen Starsiege.. maar wat is dat allemaal over jetpacks, skieŽn en referenties naar Starsiege?
Het kan niet hard en vaak genoeg gezegd worden.. Maar "Dit is GEEN Tribes en GEEN Starsiege!". Dit is een op zichzelf staand spel, en zal een nieuwe aanpak, nieuwe uitrusting en een nieuw doel hebben. De reden dat je een hoop vergelijkingen met Tribes hoort, is omdat dit ooit als een mod for Tribes:Vengeance bedoeld was (is het dus niet meer), en Tribes onderdeel van het universum is. Er zal wel een gelimiteerd soort jetpack komen voor infanterie (niet te verwarren met Scarabs - ScarabeeŽn, zwaar gemechaniseerde infanterie), maar er zal GEEN skieŽn in voorkomen. Dit zijn de weinige concrete dingen die we weten.

Wat voor ESRB (in NL: ISFE) rating zal SS:2845 krijgen?
Dat weet niemand, maar M (Mature - vergelijkbaar met 16+ voor NL) zal door de developers geen probleem gevonden worden. Ze zullen geen afbreuk aan de inhoud willen doen vanwege ratings.

Zal er een score bord (ladder) systeem of een ander soort competitie bij het spel gevoegd worden, of moeten we dat zelf uitzoeken?
Er zullen organisates klaar staan, zo snel als het spel uit is. Naast het TWL (zie 'Aanvullende Sites' ;) dat aangegeven heeft SS:2845 te zullen hosten, zal het spel ontworpen zijn om een geautomatiseerde versie van de SSL te hebben. SSL is een competitie die draait om het veroveren van virtuele territoria door verschillende groepen.

Wanneer zal het uiteindelijke product uitkomen?
De vrijlating datum kan is niet nauwkeurig zei

Enkele van de oudere spellen zoals Earthsiege, Starsiege en Cyberstorm klinken cool. Waar kan ik ze vinden?
In de meeste winkels zal het moeilijk worden ze te vinden. In bepaalde zaken zoals de Gameshop in Den Haag zul je misschien nog wat in de bakken vinden, maar anders wordt het zoeken geblazen bij internet winkels. bol.com heeft Starsiege voor Ä5 en amazon.co.uk heeft zelfs ook earthsiege2 en Cyberstorm2 nog voor weinig. ebay.com, marktplaats.nl of amazon.com zijn misschien ook nog mogelijkheden.

Moet ik hier nu voor gaan betalen?
Zoals het er nu uitziet, hoef je alleen voor de singleplayer te gaan betalen. Het multiplayer gedeelte, wat eerder uitkomt, zal vrij zijn om te downloaden.

OMG! Weet je wel dat jullie omgaan met Vivendi?! I haat ze omdat .....!!!
Ten eerste, ga alsjeblieft ergens stoom af blazen, want als Vivendi werkelijk zo boosaardig was geweest, was dit project nooit van de grond gekomen. Ze hebben het dev team bijna complete vrijheid gegeven in het maken van 2845, en ze hebben zelfs toegezegd ClanCore volledige toegang te geven in post-productie (patches, enz) en release dates. Wees ze dus maar dankbaar, want dit gebeurt echt niet vaak. Als je ons niet gelooft, klik hier maar.

Ik hoor allerlei dingen over een ATR. Wat is dat?
De ATR is de Alpha Tech Release. Dit is een kleine demonstratie van waar de ontwikkelaars mee bezig zijn, en het doel is zowel om de fans iets te geven om mee te rommelen, als om wat publiciteit te trekken. Bedenk wel: DIT IS GEEN BETA! en daarmee kan het ook niet gezien worden als representatief zijnde voor het uiteindelijke product. De ATR staat gepland om in oktober 2005 uit te komen, gebruik makende van de TGE (wat is de TGE? zie volgende vraag).

Wacht ff... Ik dacht dat dit spel de ____ engine zou gaan gebruiken?
SS:2845 heeft een roerige geschiedenis achter de rug, en men heeft een aantal keer van engines moten verwisselen.
Eerst zou het een UT 2004 mod zijn, maar daarna werdt het een officiŽle mod voor Tribes: Vengeance, dus zou het die engine gaan gebruiken. Echter, T:V's engine was niet geschikt om alle doelen te bereiken, en ze hebben toestemming gekregen om naar de Torque engine over te stappen. Op dit moment wordt al het werk gedaan in de TGE versie van Torque (Torque Graphics Engine, een ontwikkeling op de engine die gebruikt is in Tribes2), en dat is ook wat de ATR zal gebruiken. De uiteindelijke versie zal echter de TSE (Torque Shader Engine) gebruiken, die op het moment van schrijven nog in ontwikkeling is door Garage Games, en dus meer up-to-date is.

Hey, ik heb T:V alleen voor dit spel gekocht! Kunnen ze er dan tenminste de ATR voor maken?
Nee, er zal maar 1 ATR zijn, en die gebruikt de TGE.

Bah, da's zwaar klote!
Tja, maar misschien is het enige troost als we je vertellen dat een aantal van ons er ook hun loonstrookjes voor over de balk voor hebben gesmeten..

Doet ClanCore er iets aan om de community te helpen met verdere ontwikkeling, en zoja, wat?
Omdat dit eerst eigenlijk alleen een mod was, was er een grote hoeveelheid support gepland. Op dit moment zullen de twee grootste features een shoutcasing mogenlijkheid zijn (zoiets als sportverslagen brengen), en de geautomatiseerde SSL. Ze zullen er ook een grote hoeveelheid visuele en audio hulp voor de modders en mappers bijvoegen.

Heeft dit project ook de aandacht van iemand anders dan fanboys getrokken?
Ja, zeker. Hier zijn wat scans van bladen waar 2845 in heeft gestaan. En hier staan ook een groot aantal interviews en spotlights en verschillende andere stukjes publiciteit die zijn verzameld.

Hey, ik heb een idee/concept waarvan ik denk dat het fantastisch is!
Als je een idee hebt dat je het dev team wilt laten zien, kun je het hier posten. Waarschuwing: Bekijk eerst de Past Submittals List (lijst met Oude Inzendingen), om er zeker van te zijn dat je niet iets inzend wat al gesuggereerd is. Ctrl+F is je vriend ;)

Wow, dit ziet er fantastisch uit. Ik wil meehelpen en me bij het dev team aanmelden, maar ik weet niet hoe.
Klik hier voor de inschrijfpagina, en wees voorbereid om je werk te laten zien. Als je specialiteit niet op de lijst staat, betekend het dat ze er geen mensen voor nodig hebben. Je kunt dan echter nog steeds een poging doen om je aan te melden door Trajan een email te sturen op trajan@clancore.net. Bedenk wel dat dit een serieus project is.

Ze hebben me niet nodig, en/of ik ben niet goed genoeg, maar ik wil nog steeds iets doen om te helpen!
Er is zat dat je nog kunt doen. Hang wat rond de forums en moedig mensen aan, vertel hierover aan je vrienden, vertel andere mensen over 2845, print de poster uit die bij de fansite kit zit, en plak ze op de deuren van je campus of je aula ofzo. Maak ntelligente suggesties, leer hoe je een map kunt maken, en/of kunt scripten in Torque, enz. enz. Wees creatief, en je zult genoeg vinden om te doen.

Zullen de devs squads in het verhaal toevoegen zoals dat in Starsiege gebeurde?
Als je bedoeld "zullen ze squads in de verhaallijn toevoegen?", dan is het antwoord: nee. In de originele Starsiege Alpha heeft Blake Hutchins een aantal squads in het officiele verhaal opgenomen. Bekende voorbeelden zijn de Black Death Union en Red Armageddon. Het 2845 team zal dit niet doen en zij en andere "historische squads" zullen geen rol spelen in dit verhaal.

Kan ClanCore mijn fansite/squad's homepage hosten?
Op dit moment doet ClanCore dit niet, maar als je een link wilt hebben, kun je Trajan e-mailen op trajan@clancore.net . Als je hosting zoekt voor je site, kun je The Junkyard proberen, of Sun and Shadows.

Weten jullie of ____ squad terugkomt?
Dat is aan jullie om uit te vinden, maar het is aan te raden om rond te kijken in <2845's Squad Forum>, en in ieder geval 2845's squad forum deze thread te lezen.

Een van de dingen die ik fantastisch vond van Starsiege was de Compendium (nb: boekwerk; niet in NL uitgebracht). Zal 2845 zoiets hebben?
Ja, er zal een nieuwe versie van de Compendium in 2 delen, en in PDF formaat beschikbaar zijn om te downloaden. De eerste zal met de multiplayer uitkomen, en zal over de technische en gameplay aspecten van het spel gaan. Het tweede gedeelte komt uit met het singleplayer gedeelte, en zal voornamelijk over het verhaal gaan. De totale lengte zal ongeveer 120+ pagina's zijn. Previews kun je hier vinden.

Euh, ik heb nooit eerder forums gebruikt en ik ben een beetje in de war.. help..?
Voila!
(let wel: engels, zoals het meeste hier)

Ik heb de FAQ doorgenomen, maar ik kan nog steeds niet vinden waar ik naar op zoek was... Help?
Zoek er naar met onze Quick Search Tool (snelzoek programma) De kans is groot dat als je het hier niet mee vind, het niet bestaat.


AANVULLENDE SITES

SS:2845 OfficiŽle Site

SS Fanfic Database
Een opslagplaats van Starsiege gerelateerde fictie. Ga er zeker eens langs, alsook de .

Plague's
Deze site bevat Plague's vele schetsen en afgewerkte concepts. Een groot aantal van hen staan in het SS universum, en een aantal van zijn designs zullen in-game te zien zijn. Gehost door TJY.

StarSiege Universe
Een van de beste sites voor informatie over het originele Starsiege.

The Mechnexus
Alhoewel ze niet direct gerelateerd zijn aan 2845, bestrijkt deze site een groot aantal mecha/sci-fi onderwerpen.

StarSiege Holdover
Nog een site die opgedragen is aan Starsiege. Het is moeilijk een betere plek te vinden voor informatie en downloads. Gehost door TJY

MapRaider
MapRaider zal een groot gedeelte van het publiek trekken omdat een aantal grote Tribes map sites ermee zijn gestopt. Zij zullen ook een van de eersten zijn om SS:2845 mappen te hosten.

TWL
Dit is een van de grotere online competitie websites op dit moment. Ze hebben toegestemd om naast een aantal andere games SS:2845 te hosten als het uitkomt.

SSGameServer
SSGameServer hebben zich vastgelegd op het aanbieden van een on-line community voor PC gamers, informatie over Starsiege en Starsiege: 2845 en discussies gerelateerd aan game server beheer.

StarSiege Survivors
Weer een Stasiege fansite met geschiedenis, fictie en downloads.

The Flet
Aldaron's persoonlijke website waar hij experimenteerd met PHP-Nuke en je allerlei Starsiege gerelateerde dingen brengt.

dunSiege
Een scripting site waar dun-Starscraper zijn werk in Starsiege laat zien. Bekijk zijn vele behulpzame documenten, inclusief een campain tutoral.

MIB
Als een van de eerste en beste van alle Starsiege modding groepen, is MIB nog steeds actief (sommiggen van hen zitten zelfs bij het SS:2845 dev team) dus bekijk wat van hun werk.

StarSiege: 2845 Hub
SoMeOnE z'n SS:2845 fansite. Nog een goeie site om snel de laatste informatie over de voortgang van het project te vinden. Hosted door tJY.

Sun and Shadows
Een grote gaming community die hosting voor een groot aantal Starsiege en Tribes organisaties bied.

The Ghosts of The Antipode
Deze jongens (en meiden) zijn een schrijvers gilde, die een aantal werken voor Starsiege en andere universums hebben geschreven. Als je het leuk vind om fictie te schrijven, of te lezen, kijk hier dan eens rond.

Static Screen
Een fascinerende site die alle technische aspecten van de originele Starsiege laat zien.

temujin
Onze eigen Khan Temujin's pagina, waar hij zijn mappen , skins en andere Starsiege gerelateerde goodies bewaard.

The WolfGaming Network
Een groep gamers die echt van hun games houd. Als je op zoek bent om online met anderen te gamen, ga hier dan even langs.

Originele text door IVIaedhros
Vertaald door Smylodon
email this article to a friend! find more articles by IVIaedhros printer friendly